Time to study.

God morgon på er ! Här sitter jag på universitetet utanför sal K1081 och väntar på min allra första skoldag. Vi har obligatoriskt upprop idag och så ska vi gå igenom programmet och jag antar att vi kommer få ta oss en titt på skolan också. Ska bli såå kul att få sätta igång ! Egentligen började veckan redan i måndags, med en "föreläsning" som höll på att skrämma ihjäl mig. Detta var förstås inte på riktigt utan bara en del av nollningen. Rätt kul faktiskt ! Men jag måste ta upp det här med nollningen... Jag tycker det är jättekul att lära känna nya människor, att delta i skojiga, tramsiga aktiviteter och tävla mot andra nollor. Men jag förstår inte den här hetsen med att man ska dricka hela tiden... Okej att man kan gå ut och ha roligt på kvällen men måste man börja hetssupa klockan nio på morgonen ? Men ska inte sitta här och gnälla. Det här festandet och supandet är bara inte min grej. På fredag ska jag iaf vara med hela dagen ! Först är det champagnefrukost och på kvällen är det sittning. Det ser jag fram emot ! Och just det ! Kräftskivan/födelsedagsfirandet i fredags blev otroligt lyckat och jag hade så jäkla kul ! Var längesen jag hade så roligt. Fick kanonfina presenter av min härliga familj och mina fina vänner. Hjärtat mitt höll på att stanna när jag öppnade ett paket som innehöll ett par Asics Kayano.. Vilka värstingskor !! Nästa paket innehöll en startplats i Göteborgsvarvet 2012 och därmed var lyckan fullgjord. Fy sören vad jag ska ligga i nu. Ska försöka hinna med 4 löpturer i veckan. Nu får vi strax gå in i salen. Härmed börjar mitt nya liv som student.

åååååh lycka !

Okej, så målet med min träning har aldrig varit att gå ner i vikt eller att bli "smal". Jag vill bara bli tightare, snyggare och starkare. Men jag kan inte annat än hoppa glädjeskutt när jag går in på JC för att köpa jeans och kommer ut med ett par i storlek 25 i midjan. Två storlekar mindre än när jag köpte jeans sist. Wow. nu har jag börjat plugga inför vår första uppgift som vi ska diskutera på introduktionsdagarna nästa vecka. Har också fått mitt schema och bekräftelse från csn om studiemedel. Nästa vecka ska jag köpa pendelkort och sen drar det äntligen igång ! Och just det, jag fyller ju faktiskt år på fredag ! Kommer bli en dunderhärlig kväll tror jag, fam Lewis och fam Niklasson ska ha en rejäl kräftskiva ! Vi ska vara hos mamma och pappa och jag hoppas bara att vädret är bra så vi kan sitta ute. Kul ska det bli i vilket fall som helst :)

Prrrrr.

Så låter jag nu. Prrrrr. Som en katt som myser. Spinner. Har haft en underbar kväll hemma hos mor och far. Var först och matade systers katt då hon och sambon är på öland. Lilla Hubbe ! Hon var min katt förr. Men syrran fick ta henne för några år sedan då hon inte funkade så bra ihop med våra andra katter. Som råkar vara hennes syskon. Men men, hon trivs bättre som ensamkatt. Iaf, vi beställde pizza (fullkorn för min del) och drack vin, pratade politik och gamla minnen. Lite skratt och lite tv-tittande, sen var jag tvungen att cykla hem. Blev så himla dålig av katterna ! Tar inga mediciner heller så blev en riktig allergichock. Nu sitter jag i vår mysiga läshörna med en kopp te och ska påbörja Robert Gustafssons självbiografi. Snart kommer nog Johan hem. Är skönt att vi kan ha roligt på varsitt håll !

thursday afternoon.


ååh vilken härlig dag jag hade igår.

gymmet på förmiddagen där jag gav överkroppen en rejäl omgång. efter 70 min var jag helt slut, men oj vilken skön känsla ! min favoritdel på kroppen att träna är axlarna, älskar att se hur dom blir större och mer definerade.
vid 11-snåret kom Therese och Sara hem till mig, vi skulle ju fira Saras födelsedag !
först åkte vi ut till golfbanan för att äta lunch (inte PÅ golfbanan men på restaurangen som ligger vid golfbanan..) och det var supergott. sedan åkte vi tillbaka till mig där Sara fick öppna present och sen högg vi in på kladdkakan ! var så mysigt att ha en hel eftermiddag med mina tjejer.

idag vaknade jag med en antydan till förkylning. WHAAAAAT ? har inte varit sjuk på över ett halvår !
och jag som skulle köra ett intervallpass idag.. fick nöja mig med en powerwalk.
Johan kom hem på lunchen och åt, jag hade stekt oxfilé till honom. Nej vi äter inte lyxmat till lunch men vi hade en bit över från helgen och man slänger ju för sjutton inte oxfilé !!

och på tal om helgen..



min alldeles egna mästerkock !




favoritvinet












så här ska en oxfilé se ut. mumma !




nu ska jag upp till mamma och pappa, ska vara där ikväll då Johan ska ut med jobbet. känner inte för att sitta själv. ska faktiskt titta på tv för en gångs skull ! vi har inga tv-kanaler här hemma, ingen av oss har någon tid till att titta på tv haha.




the woman with the plan.


jag kan nog vara världens mest strukturerade kvinna.
jag planerar mina dagar så gott det går för att kunna hinna med så mycket som möjligt, och för att undvika att hamna i stressfällor och jobbiga förseningar.
och när man tränar mycket och vill ta hand om sin kropp genom att äta bra (och rätt) gäller det faktiskt att just planera för att man inte ska trilla dit och missa en träning, "råka" äta skräpmat eller missa en måltid.
jag äter minst 5 gånger om dagen, och jag äter ju för det mesta enligt LCHF, och då gäller det att man planerar !
vid frukost planerar jag vad jag ska äta till lunch, vid lunch planerar jag vad jag ska äta till middag osv.
låter det konstigt ?
tro mig, det underlättar mer än vad man tror och att ha lite struktur på vardagen är faktiskt inte fel alls.


idag är jag ledig, och redan igårkväll började jag fundera på hur jag skulle lägga upp dagen. 
såhär har den sett ut hittills:

07.30 - uppstigning och frukost med Johan innan han gick till jobbet
(vi försöker att äta frukost tillsammans så ofta som möjligt, har varit svårt på sistone då jag har jobbat tidiga morgnar)
08.00 - diskar, bäddar sängen, plockar undan och pysslar med lite andra saker som gör att hemmet känns rent och fridfullt
09.10 - Therese ringer och vi planerar lite inför morgondagen (Sara fyller år idag så imorgon ska vi tre ha eftermiddagen tillsammans och fira)
09.35 - snör på mig löparskorna och springer 8.4 km
10.45 - hoppar in i duschen
11.15 - fixar lunch
12.00 - möter Johan på IKEA för att komplettera vår servis. jag kan ha haft sönder några tallrikar...

nu är klockan kvart i ett och jag ska snart gå ner till mammas jobb, låna bilen och köra till banken för att fixa lite grejer. sedan ska jag träffa Therese och ta en titt i några butiker, och efter det handla.
när Johan kommer hem vid fem ska vi laga svamppaj - MUMS ! 
sen blir det filmmys framför The King's Speech.
åååh, denna underbara, strukturerade vardag.
jag trivs som fisken i vattnet.


 

Toppen x2

Hej kära vänner ! Jag hoppas att jag fortfarande har ett par läsare kvar trots att jag har varit frånvarande ett tag. Har försökt lägga upp bilder från mobilen men har inte lyckats.. Vi har iaf haft två topphelger på raken (och jag har varit ledig !! Det ni !) och jag har mått riktigt bra. Förra helgen fick vi finbesök från London; johans klasskamrat Alex kom till Sverige och vi tog med honom på en massa äventyr ! Det blev fiske, kanotfärd, en heldag på sjön med lite vattenskidor och även en flygtur över Älmhult. Fast det var nog jag och johan som var mest exalterade över det, haha ! Nu i helgen var vi hundvakt åt Jennies hund Bastian och hennes pojkväns hund Xena. Var hur mysigt som helst ! Blev en massa härliga promenader och på lördagkvällen, efter vi hade varit i växjö och sedan hälsat på mina föräldrar, hade vi mys deluxe med en oxfilémiddag, en flaska Masi och sedan en film. Eller ja, ett försök till film men jag somnade.. Vi skulle egentligen åkt till havet på söndagen men då det regnade bestämde vi oss för att ge oss ut i skogen för att leta svamp. Och oj vad svamp vi hittade ! Stora fina kantareller i massor ! Efter första rundan åkte vi inom johans föräldrar för en fika, sedan följde dom med oss för att fortsätta leta :) vi kom hem vid 4-tiden och då tittade Johanna och Nils in på en kaffe. Jag och Johanna gick i samma klass på gymnasiet och har inte träffats på evigheter, så det var fantastiskt roligt att se henne ! Vi hade bestämt träff då jag skulle köpa en bok av henne som jag behöver till skolan. Vi har redan fått en hemuppgift som vi ska färda till introduktionsdagen den 24e augusti, så jag kommer sitta djupt försjunken i min första universitetsbok hela veckan. Och det bästa är, att jag tycker det ska bli så sjukt roligt !

RSS 2.0