tvättdag.

tjohej !

här har det varit tomt ett tag, men vi har haft fullt upp med flytten vilket ni säkert förstår.
nu är vi nästan färdiga, det är bara vardagsrummet som ska piffas till lite. men lägenheten är sååå fin och vi har verkligen lyckats göra den hemtrevlig. bilder kommer snart !

idag är jag hemma hos mor & far för att tvätta, bokade tid i tvättstugan till idag men när vi skulle ner och titta på maskinen igår blev vi otroligt äcklade.
det såg ut som att tvättmaskinen inte hade blivit rengjord sen huset byggdes, stora kakor av tvättmedel i facken och mögel (???) i facket för sköljmedel. ÖRK.
vi som nyinflyttade ska ju liksom inte behöva börja med att rengöra tvättmaskinen efter andra hyresgäster ?
så blir ett samtal till vaktmästaren idag, för så där ska det ju verkligen inte vara.
särskilt illa blir det för mig som är allergisk mot de flesta tvättmedel och rengörs inte maskinen ordentligt får man ju in andras rester i sin egen tvätt.. nej fy sjutton, vad vidrigt.


senare i eftermiddag ska jag till lasarettet igen och läsa av mitt pricktest. jag ser redan att det har blivit reaktioner på några då jag har röda fläckar på vissa ställen på ryggen som kliar som tusan. ska bli intressant att se vad det är för nåt !
Johan är på utflykt med jobbet idag och kommer inte hem förrän sent ikväll, så ska mysa ner mig i vår nya fina soffa med mina vänner ben och jerry och kolla på Sex and the city.


ha en underbar dag !





powerwalk.


godmorgon.


idag skiner inte solen och jag har sträckt mitt vänstra ben på något konstigt sätt så får köra en powerwalk idag istället för löpning.
kan det vara fredag den 13e som gör sig påmind ..?

igår kom det en riktigt kraftfull regnskur och jag stod på jobbet och tittade ut. var nästan lite mysigt. sommarregn är härligt ibland.
jag log lite inombords och tänkte att nu lägger sig förhoppningsvis det mesta av pollendammet, något som jag och alla andra pollenallergiker uppskattar. det är inte lätt att träna ute den här årstiden vill jag lova.

jag ska förresten till Ljungby lasarett på måndag och göra ett pricktest. det är alltså ett slags allergitest där dom testar ungefär 30 olika saker som man kan vara allergisk mot på huden, på mig ska dom testa på ryggen, och sedan prickas det området med en kirurgisk kniv. sedan täcks "prickarna" över med plåsterliknande lappar och man gör avläsningar, en efter 3 dagar och en efter 7 dagar.
jag har fått papper hem där det står att jag inte får ta NÅGRA antihistamintabletter 3 dagar före och under behandlingen... gulp. det kommer bli jobbigt.
men inte minst lika jobbigt som det andra jag inte får göra under en vecka - nämligen svettas ! och alltså då inte träna !
jag tränar 5 dagar i veckan och att inte få träna ALLS kommer göra mig galen. vad ska jag göra på min lediga tid ?!


får nöja mig med powerwalks antar jag.
jag börjar redan nu.



HURRA !



idag har jag enbart glada nyheter !
vi fick lägenheten igår och kan flytta in i helgen - vilken lycka !
som vi har väntat på detta.
i eftermiddag bär det av till Bjärnum för att betsälla vår säng och soffa. jag vet precis hur vårat sovrum ska se ut och det kommer bli såå fint :)
sen i helgen blir det storhandling på IKEA. det har jag längtat mest efter :)

vi kommer flytta in i ett gammalt vitt stenhus med mörkgröna fönsterkarmar på Eriksgatan här i Älmhult. hur mysigt som helst. och mer centralt läge hittar man inte.
hurra för oss !




frukost i mitt hjärta.



godmorgon !

vad gör alla en underbar dag som denna ?
jag vaknade vid 7, låg och myste i sängen till Nanny på tv och efter en halvtimme blev jag hungrig.
FRUKOST !
jag älskar frukost. allra bäst blir det när man har hela köksbordet fullt med godsaker och smakar av allt andaktsfullt. och länge ska man äta. gärna framför nyhetsmorgon eller hängandes över gårdagens kvällstidning.





igår eftermiddag fick jag hoppa in och jobba. lite oväntat sådär men vad gör man.
det innebar att min plan att ligga i solen hela eftermiddagen fick ge vika.
det ska jag istället ta igen idag.
har precis kommit hem från en joggingtur, 6.5 km blev det denna tisdagmorgon.
det gick dock otroligt segt och jag misstänker att det tyvärr är min allergi sätter käppar i hjulet för mig.


men nog om det, på med bikini - adjö !




jag tror på sommaren.












vilket underbart väder det har varit i helgen. finns nog inget bättre lyckopiller än sol.
tyvärr jobbade jag både lördag och söndag och fick inte njuta så mycket av försommaren.
igår hann jag dock med en tur på sjön med Johan och Jesper.
hur härligt som helst.



nu ska jag kila iväg till gymmet, sedan lapa sol hela dagen.
love it.







puh.


inatt har jag sovit gott kan jag lova.
var TOKSTRESSIGT på jobbet igår och fötterna fick arbeta hela kvällen.
har funderat på att köpa ett par Reebok Easytone att ha på jobbet, eftersom jag ändå går så mycket där så kan det ju inte skada om man får lite extra träning ?

nu har vi iaf bokat hotell och tågbiljetter för vår mini-Stockholmsresa den 8 juni.
vi åker från Älmhult på morgonen, är framme i Stockholm vid 3-tiden då vi checkar in på hotellet, fräschar till oss lite, går ut och äter och sen beger oss mot Globen för att kolla på Eric Clapton. jag längtar så jag spricker !
dagen efter har vi reserverat för shopping och annat skoj, och tåget hem hoppar vi på vid 18-tiden.
det ska bli riktigt roligt !


nu ska jag slänga på mig lite träningskläder och snart bege mig mot gymmet. ska möta sara där vid 10, det är kul att man har någon att träna med ! även om hon kör sitt och jag kör mitt så är det kul att ha en vän som delar samma intresse som en själv.


och just det.
vi har väl mer eller mindre fått lägenhet också.
de nuvarande hyresgästerna flyttar ut på söndag och vi hade hoppats på att kunna flytta in samma dag, tyvärr bor hyresvärden i Stockholm och vill gärna träffa oss innan vi flyttar in.
så det ställer ju till det litegrann.
jag förstår att han vill se vad det är för människor som ska bo i hans lägenhet men samtidigt är vi i akut behov av att flytta och jag hoppas att han kan ha överseende med det.
vi skickade i vilket fall som helst ett mail till honom igår och berättade vad vi är för några, med lite bilder och referenser. Johan sa att han var väldigt trevlig så förhoppningsvis ska det lösa sig.



snart är vi där !



the first day of the rest of our lives.



burr idag är det då ingen vårvärme vi har. solen skiner men det är riktigt kalla vindar, jag hade t o m behövt vantar när jag cyklade ner till gymmet.
nu är jag i alla fall tillbaka och mår sådär bra som man bara kan göra efter träning. idag blev det styrketräning för ben och mage, och sen svängde jag inom EWJ för att se om dom hade fått in några lägenheter, men icke.
vi skulle ha kollat på två igår men båda blev uppskjutna till tisdag tyvärr.
det är så jobbigt för vi är verkligen redo att bara flytta ! NU !!

i helgen tog vi en liten biltur med therese och jesper, närmare bestämt till bjärnum där vi kollade på möbler. jag och johan har hittat en uuuunderbar säng som vi ska köpa och även en soffa. det är bara en lägenhet som saknas ! igår fick jag också känna när therese och jespers lilla pyre sparkade :) det var dunderhäftigt ! blir själv lite sugen på en bebis :)


och idag jobbar min Johan sin första dag på nya jobbet ! är säker på att han kommer sköta det exemplariskt. han är så duktig min prins.


nu ska jag ta en härlig dusch och sen göra ceasarsallad till lunch. MUMS ! jag har slarvat väldigt mycket med maten den senaste veckan så nu får det bli skärpning. hittade en bok på Maxi igår som jag ska köpa.
den heter "Bakglädje med LCHF" och jag tror att den kommer lösa alla mina problem.




RSS 2.0