Två sjuklingar.

Ja vi blev sjuka båda två till slut. Johan har varit dålig hela natten men som tur väl är blev det milt för honom också. Jag mår bra idag och har inte kräkt något mer och det är ju skönt. Sitter till och med och äter några mackor just nu (ja, ni läste rätt). Och nu ska vi kolla på the Bucket List. Behövs en riktig feel good-film en dag som denna !

Helvetes jävla skit

Jaha. Då har man dragit på sig vinterkräksjukan. Underbart. Not. Hatar att vara sjuk. Hatar när man måste ligga inomhus och gro i sin egen svett men mest hatar jag att jag inte får röra på mig. Lär inte bli någon träning denna veckan och då kommer min kropp må ännu sämre... Skit med. Men men, jag hoppas att jag har lyckats bygga upp ett starkt immunförsvar så att det här blir milt för mig. Har bara kräkt en gång (peppar peppar) och hoppas att det inte blir fler gånger. Konstigt det där, har inte kunnat röra mig på hela eftermiddagen för jag har mått så dåligt, men så fort man har kräkt mår man bra igen ! Det var det liksom ! Det som är jobbigast med det här är att Johan med största säkerhet också kommer bli smittad nu. Blir han det måste han åka in till sjukhuset iom hans diabetes.. Så jag håller mina tummar att han klarar sig undan skiten.. Johan gick upp till Konsum för att köpa ingefära till mig men kom även tillbaka med en tidning, choklad och hallonglass :) vilken underbar pojkvän jag har. Nu ska jag dricka lite ingefärste och se om jag kan få i mig lite glass. Stay healthy !

söndagsångest.


idag har jag haft riktig ångest. riktig rå-ångest. ni vet sån ångest man hade när man festade mycket och alltid vaknade på söndagen med en obehagskänsla och ett lätt tryck över bröstet.
den känslan hade jag när jag vaknade imorse. fastän jag inte har festat.
började känna det redan igårkväll, vi satt hos mamma och pappa och hade jättetrevligt, men jag kunde inte slappna av helt. kunde bara tänka på skolan och de kommande veckorna. det är väldigt stressigt just nu. försöker planera för att underlätta men det bli inte så lätt när den man "samarbetar" med ändrar i planerna hela tiden. åååååh vad jag längtar efter att få skriva ett arbete själv.
det är nackdelen med min utbildning, att i stort sett alla arbeten skall skrivas i grupp. jag vet att det är jättenyttigt att lära sig att samarbeta men att skriva femton arbeten med en och samma person blir inte bra.

hur som helst så hade vi en jättetrevlig ikväll hos mamma och pappa igår. dom gjorde fransk löksoppa (första gången jag smakade det !) till förrätt, nordafrikanskt lamm i lergryta till huvudrätt och en tryffelchokladkaka till efterrätt. och det var sååå gott alltihop ! lammet var helt fantastiskt. jag och Johan har också en lergryta som vi använder rätt flitigt, och resultatet blir alltid över förväntan. införskaffa en sådan om ni inte redan har det ! maten blir jättegod och allt sköter sig självt.

när vi hade kommit ur matkoman spelade vi ett par omgångar Buzz på playstation. jag var klart bäst i alla ronder men de andra tog mina poäng i den där förbaskade tjuv-tävlingen hela tiden. gillar inte !


vi har precis varit och hyrt film och köpt lite gotte till kvällen, och snart ska vi beställla pizza. söndagsångest kräver söndagsmys ...? hehe.
längtar dock efter träning, har knappt rört på mig den här helgen så ska bli skönt att sätta tänderna i nya utmaningar den här veckan :)

måndag: core
tisdag: cirkelfys
onsdag: intervallflex
torsdag: skivstång
fredag: gymmet (wooaaaaaa det var längesen !); rygg, axlar och triceps





Sovmorgon.

God morgon ! Vi ligger i sängen och drar oss. Hur skönt som helst. Ska snart äta lite frukost och sedan blir det plugg. Igår var vi hos Tesse och Jesper och åt ostbricka och drack gott vin. Himla mysigt ! Perfekt fredagkväll. I eftermiddag ska jag gå på ett danspass och sen ska vi upp till mina föräldrar och äta middag. Härligt med en helg som kretsar kring mat ! :)

Bra kväll !

Hej hopp ! Just nu ligger vi i sängen och kollar på Captain America. Har precis duschat och ätit lite yoghurt - har nämligen kört cirkelfys tidigare ikväll. Helt slut i musklerna nu, men jag älskar det. Pratade lite mat med Julia innan passet, och vi är verkligen sjukt lika ! På många punkter dessutom. Skönt att man inte är ensam om att vara galen i träning och mat :) Denna veckan har jag också mycket att göra i skolan men ska ändå hinna med 5 träningspass: måndag - core, tisdag - cirkelfys, onsdag - intervallflex, torsdag - löpning + core, fredag - zumba. Som ni säkert har sett har jag haft ett litet uppehåll från löpningen på cirka två månader. Detta beror dels på att jag har blivit helt frälst av Friskis-träningen men också på att jag ville bygga upp mina muskler lite efter jul och nyår. Nu ska jag dock sätta igång med löpträning igen, har ju Göteborgsvarvet att tänka på :) har också satt upp mitt ultimata träningsmål - att springa New York Marathon innan jag har fyllt 27 ! Det ger mig drygt 4 år att träna upp mig och jag tänker att om jag springer en halvmara om året plus diverse smålopp borde jag absolut fixa en helmara. Förutsatt att jag fortsätter träna som nu. Men det ska nog inte vara några problem :)

Det dummaste jag har hört.

Var inne på Katrin Zytos blogg igår och hon hade publicerat ett inlägg där hon svarade på en läsarfråga. Frågan kom från en person som hade börjat med LCHF men inte klarade sig på bara tre mål mat om dagen utan även ville ha mellanmål, och undrade därför när och vad hon skulle äta mellan de stora målen. Katrin svarar då att man ABSOLUT INTE ska äta mellanmål när man går på LCHF och att man helst bara ska äta frukost och middag. Blir man sugen mellan måltider äter man för lite fett till frukost. Det här är bland det värsta jag har hört !! Ingen människa klarar sig på bara två mål mat om dagen, särskilt inte en person som är aktiv och tränar. Mellanmål är superbra eftersom kroppen faktiskt sätter igång en förbränning varje gång man äter. Dessutom är det väl ganska givet att man ska äta när man är hungrig ? Och mellanmål behöver inte bestå av så mycket mat, en babybelost och några bitar korv/skinka brukar funka utmärkt för mig. Eller en tallrik yoghurt. Jag tycker det är bedrövligt att Katrin ger såna här råd till det svenska folket när hon inte har några som helst belägg för det. Ännu värre är att hon har skrivit en bok on ämnet - utan att ens vara utbildad kostrådgivare !! Katrin må vara inspirerande men genom det här uttalandet visar hon bara att hon har blivit en fanatisk LCHF:are som har gått alldeles för långt med det hela.. Jag älskar LCHF men jag är också realistisk - jag tror inte på att dricka grädde till frukost och att sedan vänta till kvällen med att äta nästa mål. Speciellt inte när man tränar. Jag hoppas för allt i världen att folk inte lyssnar på Katrin i detta fall. Visst har hon lyckats gå ner i vikt med LCHF men det gör inte henne till en expert på området. Eller en expert på människokroppen för den delen.

Jag...

... spenderar eftermiddagen med att dricka rabarberté, äta naturgodis och ta upp vänskapen med Carrie & co. Ska snart slänga ihop en pajdeg för ikväll ska jag laga laxpaj ! Sen blir det intervallflex och slutligen lite planering inför en resa vi ska göra i sommar : ) på återseende !

ut i kylan !


vilken härlig helg jag har haft !

den började med att Therese och Molly hälsade på mig i fredagseftermiddag, vi käkade fruktsallad och pratade strunt. när dom hade åkte hem funderade jag och Johan på vad vi skulle äta till middag, och då ringer Tesse och frågar om vi vill följa med ut och äta. men självklart ! blev en ryggbiff på planka för mig och lite rödvin till det, sedan gick vi hem till oss och körde lite mellanfest, vidare upp till Sorello där vi endast tog ett glas och sedan hem till oss igen. jag höll mig dock lugn, vi skulle nämligen upp tidigt dagen efter och ge oss ut på isen !
efter att ha rotat fram gamla vinterkläder hos mamma och pappa på lördagmorgonen, åkte jag, Johan, vår granne Sebastian och hans kompis Christoffer ut i skogen för att njuta av det underbara vädret. var så härligt att vara utomhus och andas in frisk luft och värmas av solen. vi grillade korv, drack varm choklad och pojkarna pimplade även lite.






när man sedan kom hem var man helt slut av att ha varit ute i kylan en hel dag, så det blev en lugn kväll för mig och Johan. vi lagade tacos och köpte hem en massa goda ostar och korvar som vi testade tillsammans md olika sorters whiskey. jättegott ! sedan kollade vi på Meet the spartans (HAHA!) och jag somnade på soffan.



söndagen började med en god frukost och sedan tvättade och diskade jag. Johan lagade en jättegod morotssoppa till lunch och sedan kom Sebastian över och vi tog en promenad. blev även en sväng inom IKEA där vi handlade lite småsaker. vid tre kom mamma och pappa hit på lite fika, och när det var dags att handla middagsmat tog Johan på sig ansvaret och jag stannade hemma och kollade på Sex and the city :) nu har vi en lasagne i ugnen som snart är klar, och sedan blir det fruktsallad och senaste Transformers-filmen på vår 144-tums skärm. hihi.


veckan är fullspäckad med både skola, träning och andra aktiviteter. på torsdag ska Therese följa med mig på ett corepass vid 12 och sedan kommer Sara hit på fika. har inte träffats på jättelänge så ska bli riktigt kul ! på kvällen ska jag sedan till Elme och äta med LCHF-gänget, vi ska ha en liten återträff. det innebär dock att jag missar skivstången (igen) så har därför fått ändra om lite i träningsschemat:
måndag: core + cirkelfys
tisdag: skivstång
onsdag: intervallflex
torsdag: core
fredag: zumba


nu ska vi äta. kan bli ett glas vin också. hehe.
ta hand om er !




Glad själ.

Aaah här sitter jag helt utmattad efter ett träningspass. Mår gott som tusan :) har fått i mig lite fibergröt och kollar på Mästerkock. Vi fixade dessutom färdigt en del i en uppsats idag som inte ska vara inne förrän imorrn eftermiddag, så jag är ledig imorrn :) wiiie. Ska dock jobba på kvällen så missar skivstången. Men ska gå på ett core-pass vid lunch ist. Nu ska jag bara njuta av en ledig kväll. Må gott !

RSS 2.0