Uppe med tuppen.

Idag var jag uppe tidigt, har varit ute och gått en sväng och nu sitter jag hos barnmorskan och väntar. Ska ha nya p-piller så dom ska kolla blodtryck och allt annat. Vägde mig precis, ligger stadigt på 53 kilo och hoppas att det mesta är muskler :) Igårkväll gick jag till Sorello och tog ett glas med Tesse och Jesper, var himla trevligt. Sedan gjorde jag och Johan violglass som vi ska ha som efterrätt imorrn på nyårsafton. Blev gott.

...

Känner mig helt uppgiven. Tom. Den här julen skulle inneburit lugn och ro och vila och en paus från skolan. Ist blev det kaos och stress och jag tror att jag snart ska gå sönder. Jag ville bara komma bort från skolan och allt plugg. Nu måste jag ändå sitta och stressplugga eftersom jag dessutom måste hoppa in och jobba hit och dit. Utan förvarning. Vill bara lägga mig ner och sova i ett halvår. Ser verkligen inte fram emot den här våren och all stress som den kommer innebära. Och inte blir det bättre av att jag tvingas samarbeta i ytterligare ett halvår med en person som jag verkligen inte funkar ihop med. Livet är fan aldrig lätt.

Finns det något bättre....

... än att krypa ner i en nybäddad säng med nytvättade lakan ? Jag älskar vår säng !

fullt upp !


hej svejs!

idag har det varit full rulle; först gymmet, sen hem och städa, tvätta och skrubba. lunch och sen plugg. börjar jobba vid fyra så ska hinna ta en dusch och gå och hämta ett paket hade jag tänkt.
har precis prata med therese, det var längesen ! ska ses en sväng på julafton och en hel del nästa vecka ! <3

imorrn blir det tidig uppstigning, ska hämta mormor i Ljungby nämligen. ska även köpa gran (wiiiie), fixa till håret hos frisören (klippte mig i fredags men blev inte helt nöjd) och sedan jobba på eftermiddagen/kvällen. fira pappa sen på kvällen och sen börjar äntligen lugnet. fast jag trivs visserligen i det här tempot :)



 



var så länge sen jag lade upp en bild, så här får ni en ! är dock inte helt uppdaterad, men har inga bilder på den här datiorn, hehe. jag och min älskling i Manchester är det iaf !





Klappat & klart.

Hej igen ! Nu har jag precis ätit en sen lunch, som jag smälter framför Jul med Ernst. Är färdig med alla julklappar så nu ska de bara slås in. Men det tar vi på fredag :) ska snart ut och springa en runda, sen köpa en julgransfot. Johan ska på julfest ikväll så då passar jag på att plugga lite. Han blir nog inte så sen dock, har inte mått bra inatt stackarn. Johan fick förresten reda på att han är ledig på fredag :) wiiie ! Då ska vi klä granen, lyssna på Michael Bublés julskiva och äta skinksmörgåsar :) ska verkligen njuta av julmaten i år och klämma i mig lite bröd, även om det inte är lchf. Men som tur väl är så är det svenska julbordet fullt med nyttiga fetter och proteiner så jag är inte orolig. Vi ses !

20 december 2011

Oj en sån trist jul det kommer bli... Inte en enda snöflinga ska vi få här i södra Sverige, och jag som älskar snö :( förstår verkligen inte de som klagade förra julen, JA vi hade snö länge men det var friskt och skönt och ljust och härligt. Vill man inte hellre ha det än att det ska vara grått och regna i ett halvår ?! Nej far åt helvete med er alla snöhatare. Just nu sitter jag på tåget på väg till Växjö. Ska inhandla de sista julklapparna och hämta lite böcker från universitetsbiblioteket. Bara för att jag "ledig" från skolan är jag inte ledig. Alltid finns det nåt att göra... Men över jul och nyår och veckan däremellan ska jag lägga allt vad skola heter låååångt bak i huvudet och bara ta det lugnt. Igår var jag på gymmet för första gången på två veckor, det var tungt vill jag lova ! Har t o m lite träningsvärk idag :) i eftermiddag blir det löpning och imorrn gymmet igen. Sen på kvällen ska jag jobba. Och på torsdag fyller pappa år. Och kvällen innan julafton ska fam. Lewis enligt tradition klä julgranen tillsammans och lyssna på julmusik. Jag ska dock klä vår gran hemma redan på torsdag. Vi är ju borta hela julhelgen så man hinner knappt njuta av sin egna gran annars ju. Så mys blir det. Mys utan snö.....

utan kurvor ingen kvinna? om träning och annat som gör kroppen gott.



jag kommer antagligen få en massa skit för att jag skriver det här, men jag kan bara inte hålla tyst.

Blondinbella publicerade idag på sin blogg ett inlägg som heter "Jag älskar min kropp!", där hon visar en helkroppsbild av sig själv i bikini. jättemodigt, självklart. hon skriver sedan hur mycket hon trivs med sin nya, kvinnliga kropp. jättebra ju. skönt att tjejen trivs med sin kropp.
hon påstår också att hon är hälsosam.


men vänta lite nu..
Isabella har enbart upnått sina "kvinnliga" former genom att äta onyttigheter och att ta taxi överrallt och i princip aldrig röra på sig. jag scrollade igenom kommentarerna och såg hur folk prisade henne och hennes vackra kropp.
tills jag hittade denna.

Älskar du sättet du tar hand om din kropp på lika mycket som du älskar dina “nya kvinnliga former”?
Att med sin livsstil skapa sig former och med dålig kost och ett högt intag av alkohol få svällande mage och bröst anser inte jag som ett dugg kvinnligt.
Alla föds vi med olika kroppar, förutsättningar och former. Kvinnligheten sitter inte i kroppen Bella det har med att göra hur man för sig och hur man uttrycker sig.
Du blir inte automatiskt kvinnligare för att du får större bröst och fett på höfterna!
Dags att sluta vara så naiv och börja ta hand om din kropp på riktigt, på ett sådant sätt man faktiskt tar hand om något som man säger sig älska!
Man får bara en kropp och den ska man vara rädd om. Bröstens storlek spelar minsann ingen roll för livslängden, men det gör hälsan… dags att tänka på det och att börja älska dig själv på riktigt!


helt klockrent.
jag ser upp till Isabella och tycker att hon är en fantastisk kvinna, men att trycka i sig sötsaker på det sätt som Isabella gör är långt ifrån hälsosamt, och att sedan kalla det att “unna sig” och att säga att resultatet av en sådan livsstil är “kvinnligt”, är bara rent korkat. likadant är det att säga att kurvor = kvinnlighet.
vi andra då?
vi som till exempel inte har några bröst?
är vi okvinnliga?

 

till slut vill jag bara säga: TJEJER, ta hand om era kroppar. självklart är det inget fel på att vara lite mullig, men tänk inte bara på idag - "jag kan unna mig en chokladkaka varje dag, man lever bara en gång!". Det kommer en dag imorgon också! Din kropp ska orka med resten av ditt liv. Och vi vill väl alla leva och se våra barn och barnbarn växa upp, och vi vill väl alla undvika sjukdomar och krämpor så gott vi bara kan?
jag bryr mig inte ett skit om hur människor ser ut, smal som tjock jag bryr mig inte. men ta hand om din kropp och ge den det underhåll den behöver! människokroppen är gjord för fysiskt arbete, utmana den då!
det pratas så mycket idag om att man ska vara nöjd med sin kropp som den är, att man får äta vad man vill och inte lyssna på alla "smal-ideal".


men vill ni inte själva ha en stark och frisk kropp?
istället för en slapp kropp, med dåligt flås och ständig värk på grund av den träning ni missar och de godsaker ni  hela tiden "unnar" er?




Hemtenta.

Dötrist.

weekend in malmö.


hej allihopa !

jag tänkte att jag skulle berätta om vår härliga lilla tripp till Malmö som vi gjorde i lördags.
Johan fick ju en whiskeyprovning i julklapp av mig förra året och efter en massa kladd hit och dit lyckades vi äntligen boka in ett datum.
Vi hoppade på tåget på morgonkvisten och väl framme i Malmö var det självklart dags för lite shopping! Vi strosade runt ett tag och tog det väldigt lugnt, det var ju därför vi åkte ner liksom..
Vid två-tiden checkade vi in på hotellet, gjorde oss i ordning och vid halv 4 hoppade vi in i en taxi som tog oss till Västra Hamnen där whiskeyprovningen skulle vara.
Och milde tid vad kul det var!
jag kan dricka whiskey men är ingenting jag favoriserar. men vilken ögonöppnare provningen var!
Vi provade fyra olika sorters whiskey och vi fick även tillbehör till. det luktades, smakades, tittades och diskuterades. Han som höll i provningen var kul att lyssna på, det var inte så mycket fakta om "hur" man ska dricka whiskey eller "hur" man lär sig att hitta smakarna, utan han ville att vi själva skulle analysera och verkligen smaka på det vi drack.
Hur som helst, det var två riktigt underhållande timmar som avslutades med en truddelutt på säckpipa. Haha!

Efter provningen hoppade vi in i ännu en taxi och åkte tillbaka in till stan. Vi började leta efter en trevlig restaurang, vi hade fått lite tips men det var ingen som direkt lockade. Vi hittade en restaurang som såg ut att ha väldigt god mat men inredningen kändes bara OK. Vi gick ett lite varv och kom fram till att vi var riktigt hungriga, så vi gick tillbaka och fick ett bord. Tog in en flaska rött och beställde maten. Jag beställde hjort med chévrefyllda kroketter, honungsglacerade rotfrukter och cognacsky och Johan tog vildsvin med tryffelsmaksatt potatiskaka, kantarellsås och rönnbärsgelë.
Suveränt gott! Vi blev båda positivt överraskade, då det fakitskt även var prisvärt.
Dessvärre hände något med vår beställning så vi fick vänta i över en timme på maten, men vår servitris bad om ursäkt och sedan bjöd dom på efterrätt och då var allt förlåtet :)

Vi avslutade kvällen på en engelsk pub och söndagen spenderades i sängen på hotellrummet framför tv:n. Så skönt att bara vara vi två och inte göra någonting, bara bli bortskämda på ett trevligt hotell. Som för övrigt hade en gudomlig frukostbuffé. Mums.

När vi kom hem till Älmhult igen skulle vi ha gått på julskyltning iom att det var första advent, men det blåste så förbaskat så vi struntade i det. Däremot julpyntade jag i lägenheten och vid fem kom mamma och pappa och vi drack glögg och åt pepparkakor i adventsljusens sken. Mysigt :)


Nu är det busy busy busy fram till jul; har hemtenta nästa vecka, ett PM som ska skrivas i juridiken, en rapportinlämning (stooooor rapport) om vårat projekt och sedan en liten inlämning till. Men sen, mina damer och herrar, ska jag ta lite välförtjänt julledighet.


... och så måste jag ju bara berätta att jag fick godkänt på tentan i nationalekonomi. wohoooo !!!


RSS 2.0